اصطلاحات بازار طلا چیست؟

اصطلاحات بازار طلا چیست؟

طلا یکی از فلزاتی است که در صنعت ساخت زیور آلات و جواهرات از آن استفاده می شود و ارزش بسیاری دارد. از زمان های دور تا کنون استفاده از طلا و دیگر فلزات قیمتی در میان همه افراد جا افتاده بوده و هم بانوان و هم چنین آقایان به این فلز جذاب علاقه دارند. بسیاری از افراد علاقه دارند تا اطلاعاتی درباره بازار طلا و نکات مربوط به آن کسب کنند.

باید بیان شود که بازار طلا سراسر از اصطلاحات متنوعی است که افرادی که در صنف طلا هستند با آن آشنا هستند ولی افراد عادی ممکن است هیچ اطلاعی از معنا و مفهوم این اصطلاحات نداشته باشند. آشنایی با این اصطلاحات و دانستن معنای آن ها می تواند امکان خرید و فروش حرفه ای تر طلا را به افراد بدهد.

به دلیل آن که همه افراد هر چند هم اندک گاهی کارشان برای خرید یا فروش طلا به بازار طلا می افتد و شناختن این اصطلاحات می تواند برای خرید یا فروشی بهتر به آن ها کمک نماید. هم چنین اگر قصد ورود به بازار و کسب و کار طلا را دارید ، باید از اصطلاحات مربوط به آن آگاهی بسیار کاملی داشته باشید تا بتوانید در کار خرید و فروش طلا موفق شوید. در این مقاله از وب سایت کافه طلا به بررسی اصطلاحات خاص در بازار طلا می پردازیم، بنابراین برای کسب اطلاعات بیشتر تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

مفهوم انواع اصطلاحات کاربردی بازار طلا :

این اصطالاحات از گستردگی بالایی برخوردار است که شاید بعضی از افراد فعال در این صنف نیز اگر تازه کار باشند بعضی از آن ها را نشناسند. همان گونه که بیان شد، دانستن اصطلاحات می تواند کمک بسیاری برای خرید و فروش طلا به شما بکند . در زیر به صورت کامل به اصطلاحات بازار طلا می پردازیم :

1_  اجرت:

اجرت طلا در واقع دستمزد ساخت طلا است که همواره قیمت مشخصی دارد و با توجه به نوع ساخت طلا پرکار و کم کار مشخص می شود. کلمه اجرت را ممکن است بار ها از طلا فروشان شنیده باشید، طلا هایی که در اختیار شما با عناوین مختلف قرار می گیرند، زمان بسیاری صرف ساخت آن ها شده است بنابراین طلا فروشان برای ساخت و طراحی طلا هایشان هزینه ایی را در نظر می گیرند که به آن اجرت گفته می شود.

2_ انس:

انس یک واحد وزنی است برای فلزات گران بها مانند طلا کاربرد دارد و هر انس معادل 31.10343  گرم است.

3_ اسپرد شمش:

قیمت خرید شمش و قیمت فروش آن در بازار متفاوت است به میزان این تفاوت اسپرد شمش طلا می گویند.

4_ بنک دار طلا:

افرادی که طلا را از سازندگان به صورت عمده خریده و به طلا فروشان با قیمت بیشتری می فروشند بنک دار یا عمده فروش طلا هستند.

5_ آلیاژ طلا:

گاهی طلا را به منظور تغییر عیار و یا تغییر رنگ با فلز دیگری ترکیب می کنند که به نام آلیاژ می خوانند. برای مثال طلا دارای آلیاژ های متفاوتی می باشد که در زیر به آن ها اشاره می شود :

  • آلیاژ طلا و مس
  • آلیاي طلا و نقره
  • آلیاژ طلا و نیکل و ...

6_ حباب سکه:

این اصطلاح که بسیار چالش بر انگیز است در واقع به تفاوت میان قیمت واقعی و قیمتی که سکه در بازار معامله می شود می گویند که می تواند به دلایل مختلفی مانند عدم تعادل عرضه و تقاضا ایجاد می شود.

7_ حباب طلا:

به اختلاف قیمت طلا در ایران با قیمت انس جهانی حباب طلا می گویند.

8_ تیزاب سلطانی:

محلولی است که طلا و پلاتین در آن حل می شود و تعیین کننده عیار طلا است.

9_ بوته طلا:

ظرفی که طلا را در آن ذوب می کنند بوته طلا نام دارد برای مثال طلا های شکسته و کهنه را ذوب کرده تا برای ساخت طلای جدید بکار رود.

10_ خرده فروش:

به طلا فروشانی که مغازه یا سایت فروش طلا دارند و تک فروشی طلا انجام می دهند خرده فروش می گویند.

11_ ریژه:

قالب هایی که داخل آن شماره سریال حک شده و طلا را برای قالب گیری بعد از فرایند ذوب داخل آن می ریزند.

قیمت روز سکه و طلا| اصطلاحات بازار طلا

12_ ری گیری:

عیار تمامی طلا های آب شده باید با دقت بالا مشخص شود این کار در آزمایشگاه انجام می شود که به این آزمایشگاه ری گیری می گویند.

13_ سکه بهار آزادی:

این سکه ها بعد از انقلاب ضرب شده اند و عیار آن ها 22 است، و در دو نوع طرح قدیم و طرح جدید وجود دارد وزن آن نیز 133/8 گرم است.

14_ نیم سکه بهار آزادی:

نیم سکه نیز با عیار 22 و وزن 4.0666  گرم ضرب می شود.

15_ ربع سکه:

ربع سکه با عیار22 یا 900  است و وزن آن نیز  2.03225 گرم است.

16_ سکه پارسیان:

سکه های پارسیان در وزن های متنوع ضرب می شود که عیار آن نیز 18 است.

17_ سکه گرمی:

این سکه با وزن یک گرم و عیار 22 ضرب می شود.

18_ سنگ اتمی:

سنگ های ارزان قیمتی که برای تزیین طلا روی آن ها کار می شود و در واقع نگین های بدلی هستند.

19_ سنگ محک:

همان طور که از نام آن مشخص است برای محک طلا و تشخیص آن بکار می رود و برای نقره هم کاربرد دارد و ظاهری سیاه و بسیار سخت دارد.

20_ سوت:

یک واحد وزنی در طلا است که در واقع کم ترین واحد وزنی می باشد که یک گرم معادل 1000 سوت است.

21_ شمش:

طلای خالصی است که از وزن های متنوعی برخوردار است و عیار آن نیز  999  می باشد.

22_ ضرب سکه:

این اصطلاح به زمان های قدیم بر می گردد که برای ساخت سکه در آخرین مرحله برای صاف شدن لبه ها به آن ضرباتی می زدند. امروزه نیز به ساخت سکه ضرب کردن سکه می گویند.

23_ طلای آب شده:

طلاهای که با عیار مختلف توسط طلا فروشان از مشتری به صورت کهنه خریداری می شود آب می شود و این اصطلاح به آن اطلاق شده است.

24_ طلای خام:

طلایی که در مرحله اول استخراج از معدن و همراه ناخالصی وجود دارد را با نام طلای خام می خوانند که به شکل شمش با عیار 24 در می آید.

25_ طلای شکن:

بعد از ذوب طلا گاهی  همراه این طلا ناخالصی باقی می ماند که به این نوع طلا، شکن یا شکسته می گویند.

26_ عیار:

عیار طلا در واقع درصد خلوص طلا را مشخص می کند که هر چه بالاتر باشد ارزشمند تر است اکثر طلاهای استفاده شده در ایران از عیار 18 برخوردار است که نشان دهنده 75 درصد طلای خالص می باشد.

27_ فاکتور طلا:

به سند یا برگه ای که هنگام خرید طلا باید از طلا فروشی دریافت کنید فاکتور طلا می گویند این فاکتور باید شامل وزن طلا، قیمت کل، قیمت یک گرم در روز خرید، اجرت، نام و آدرس طلا فروشی و نام خریدار  باشد. شما به هنگام فروش طلای خود باید برگه فاکتور را به همراه داشته باشید، بنابراین اگر به خرید طلا اقدام کردید، به صورت حتمی برگه فاکتور را نزد خود نگه دارید.

28_ قالکار:

این اصطلاح به بازیافت طلا از میان فلزاتی که در آن طلا نیز وجود دارد اطلاق می شود.

29_ قیراط:

واحد اندازه گیری سنگ های قیمتی است که در جواهر سازی کاربرد دارد و یک قیراط 200 سوت را تشکیل می دهد. یک گرم 5 قیراط است.

30_ مثقال:

این نیز واحد اندازه گیری طلا است که هر یک مثقال برابر با 4.6587 گرم است.

31_ مخراج کاری:

به فرایندی که طی آن جواهر ساز سنگ و جواهرات را روی انواع طلا سوار می کند مخراجکاری می گویند.

32_ مسکوکات طلا:

به سکه هایی که با نظارت بانک مرکزی ضرب می شود مسکوکات طلا می گویند.

33_ مصنوعات طلا:

زیورآلات و لوازم تزئینی مانند گردنبند، گلدان، ساعت و ... که با استفاده از طلا ساخته می شود مصنوعات طلا نامیده می شود که در ایران اصولا 18 عیار است.

بازار طلا| خرید و فروش طلا

34_ مظنه طلا:

این اصطلاح قیمت یک مثقال طلای 17 عیار است که محاسبه قیمت یک گرم طلای 18 عیار با توجه به مظنه طلا مشخص می شود و روش محاسبه هم تقسیم مظنه بر عدد 4.33 است که نتیجه آن، قیمت یک گرم طلای 18 عیار است.

35_ وام طلا:

دریافت وام روی طلا را وام طلا می گویند که در واقع طلا نقش ضامن را دارد و سود آن نیز 2 تا 3 درصد است.

36_ نمودار طلا:

نوسانات قیمت طلا توسط نمودار به نمایش در می آید که تحلیل آن می تواند قیمت آینده طلا را تا حدودی پیش بینی نماید.

37_ طلای تیزابی:

ناخالصی های طلا، داخل محلول تیزاب حل شده و طلای خالص ارائه می شود که به آن طلای تیزابی می گویند.

38_ قیمت خرید طلا:

طلا فروشان طلای دست دوم را از مشتری با قیمت مشخصی حدود 10 تا 20 هزار تومن کمتر از قیمت فروش خریداری می کنند که به این قیمت اصطلاحا قیمت خرید می گویند.

39_ قیمت فروش طلا:

به قیمتی  اطلاق می شود که طلا فروشان یک گرم طلای 18 عیار را به آن قیمت می فروشند و سود، اجرت ساخت و مالیات نیز به آن اضافه می شود.

41_ طلای ریزشی:

در طلا سازی بعد از ساخت طلا مقداری از وزن اولیه طلا کاسته می شود که این مقدار را طلای ریزشی می نامند.

42_ قیمت روز طلا:

قیمت مشخص شده ای که در آن روز طلا با آن قیمت خرید و فروش می شود قیمت روز طلا می گویند که روی تابلوی طلا فروشی قابل مشاهده است و روز های تعطیل اعلام نمی شود.

43_ طلای شرطی:

گاهی خرید و فروش طلا بدون مشخص شدن عیار ان انجام می شود که معمولا بین عمده فروشی اتفاق می افتد و این طلا با شرط و وعده خرید و فروش می شود.

44_ طلای آنگ شده:

این نوع طلا عیار مشخصی دارد و روی آن نیز شماره سریال معتبری از ری گیری حک شده است.

45_ طلای خارجی:

طلاهایی که معمولا از کشور های ایتالیا و ترکیه به کشور وارد می شود و اجرت ساخت بالایی نیز دارند طلای خارجی می گویند.

سخن پایانی

تا اینجا شما را با بیشترین اصطلاحات بازار طلا آشنا کردیم، البته باید بگوییم دایره اصطلاحات بازار طلا بسیار زیاد است اما در این مقاله شما با معروف ترین آن ها و مفهوم کلی آن به صورت مختصر آشنا شدید. اگر فعال حوزه طلا هستید نیاز به یادگیری بیشتر دارید ولی اگر به عنوان یک فرد عادی تمایل به یادگیری داشتید این مقاله برایتان بسیار مفید خواهد بود. برای کسب اطلاعات بیشتر به وب سایت کافه طلا مراجعه فرمایید.

برای خرید طلا آنلاین به سایت کافه طلا مراجعه کنید.

ثبت نظرات
*