تشخیص سنگ طلا در کوه

تشخیص سنگ طلا در کوه

طلا یک عنصر بسیار نایاب می باشد که کاملا نرم و انعطاف پذیر است و به راحتی با چاقو بریده می شود.

طلای خالص به قدری نرم است که نمی توان از آن در صنایعی مانند طلا و جواهر سازی استفاده کرد و حتما آن را باید با فلزهای دیگری ترکیب کرد تا به درجه ای از سختی برسد و بتوان از آن در طلا و جواهرسازی استفاده کرد. طلای خالص زرد رنگ است  و حالت چکش خواری دارد. برای مشاهده انواع و خرید سرویس طلا روی لینک کلیک نمایید.

طلا به‌طور معمول در میان کانی‌های مختلف مانند کوارتز، سولفید و پیریت به‌صورت ذرات میکروسکوپی یافت می‌شود و ذخایر رگه‌ای نامیده می‌شود. همچنین، در قطعات بزرگتر به نام ناگت و به‌صورت دانه‌ای یا پولک‌مانند نیز وجود دارد. طلا می‌تواند با کانی‌هایی مثل کالاوریت، کرنریت، ناگی‌آزیت، پتزیت و سیوانیت ترکیب شود و همچنین گاهی با مس، سرب و جیوه ترکیب می‌شود.

رگه‌های طلا به‌طور طبیعی از رسوب مواد معدنی در شکاف‌های عمیق پوسته زمین که توسط مایعات داغ منتقل می‌شوند، به‌وجود می‌آیند. این مایعات به دلیل حرارت داخلی زمین گرم شده و پس از عبور از میان سنگ‌ها و صخره‌ها، طلا را در خود حل می‌کنند. وقتی این مایعات خنک می‌شوند یا با سنگ‌های دیگر واکنش نشان می‌دهند، طلا در شکاف‌ها و درزها رسوب کرده و به شکل‌های مختلف پراکنده می‌شود. استخراج این رگه‌ها و فرآوری آن‌ها برای شناسایی ذخایر طلا ضروری است. در سطح زمین نیز، سنگ‌هایی که حاوی رگه‌های طلا هستند، در اثر فرسایش و شست‌وشوی نهرها به‌عنوان رسوبات طلای آبرفتی شناخته می‌شوند.

یافتن و استخراج طلا نیازمند تخصص و مهارت بالاست، و معادن طلا در مکان‌های خاصی پراکنده هستند که هنوز بسیاری از آن‌ها شناسایی نشده‌اند. برای اطلاعات بیشتر و آشنایی با جدیدترین مدل‌های طلا و جواهر، این مطلب کافه طلا را تا انتها مطالعه نمایید. 

 

طلا چیست ؟

 

طلا فلزی است که می توان آن را به خوبی پرداخت کرد .

دمای ذوب آن بسیار بالاست که نمی شود آن را با شعله های معمولی ذوب نمود.

طلا یک عنصر شیمیایی با نماد Auاست و عدد اتمی آن نیز ۷۹ می باشد. در واقع عدد ۷۹  طلا را به عنوان عنصری با عدد اتمی بالا تبدیل کرده است.

جالب است بدانید که طلا تنها در تیزاب قابلیت حل شدن دارد و به سختی وارد یک واکنش شیمیایی می شود. آلیاژ های طلا معمولا به رنگ های قرمز ، رز گلد و .. می باشد.

 

این فلز در شرایط معمول میلی به واکنش شیمیایی نشان نمی دهد و به صورت جامد یافت می شود. در طبیعت طلا را می توان به صورت خالص یا همراه با عناصری دیگر همچون مس،  پالادیوم،  نقره و تلوریوم مشاهده نمود.

 

در حقیقت طلا از گذشته های بسیار دور و از آغاز تاریخ به عنوان فلزی گرانبها مورد استفاده قرار می گرفت.  طلا در اشکال مختلفی در طبیعت موجود است که از جمله آن می توان به رگه ای،  پولکی شکل،  ناگت،  ذرات ریز و دانه ای اشاره کرد.سالانه مواد مختلفی از معادن دنیا استخراج می شود که به جرات می توان گفت فلز طلا از پرکاربردترین و با ارزش ترین آن ها به شمار می رود. 

 

طلا چیست ؟

 

کاربردهای طلا :

 

در  ساخت جواهرات، ساخت قطعات الکترونیکی، مصرف پزشکی و دندانپزشکی و هوا فضا و بسیاری دیگر ازجمله مهمترین کاربردهای طلا به شمار می روند.

که امروزه محققان به نتایج خوبی برای کاربرد این طلای ارزشمند پی برده اند . حتی امروزه می توان گفت از طلا در ساخت گوشی های موبایل و قاب های موبایل نیز استفاده می شود که ارزش بسیاری دارد.

 

 

مکان های پیدایش طلا

همان طور که با نحوه تشکیل سنگ طلا آشنا شدید؛ بهتر است بدانید که این فلز بیشتر در بین کانی های سولفید، کوارتز و پیریت به صورت ذرات میکروسکوپی، پیدا می شود که برخی از افراد این ذخایر را رگه ای کانسار طلا می نامند.

البته قطعات بزرگ تر طلا را با اسم ناگت می شناسند و می توان آن ها را در اشکالی همچون؛ پولک مانند و دانه ای پیدا کرد. ناگت های طلا نیز به طور معمول از طریق؛ هوازدگی، شست و شوی سنگ های دارای طلا، تجمع ذرات ریز عنصر طلا و جوش خوردن تشکیل می شوند.

 

مکان های پیدایش طلا

 

نحوه تشکیل طلا :

 

در واقع طلاهایی که بر روی کره زمین وجود دارد از بقایای ستارگان مرده به وجود آمده اند. هنگام تشکیل کره زمین عناصری همچون آهن و طلا داخل هسته زمین فرو رفته اند.اگرچنین چیزی پیش نمی آمد به طور حتم اکنون عنصری به نام طلا وجود خارجی نداشت.  در مورد چگونگی و نحوه رسیدن طلا به گوشته و پوسته ی زمین نظریات بسیار فراوانی وجود دارد.

 

در طبیعت، طلا در سنگ ها و مناطق گوناگونی یافت می شود و به صورت خالص یا همراه با فلز و عناصر دیگر می توان آن را مشاهده نمود.در شرایطی که طلا همراه با سایر فلز ها یافت شود اصطلاح فلز بومی به کار برده می شود  که در مورد فلز طلا عبارت طلای بومی اطلاق می شود.

 

 سنگ هایی که در طبیعت وجود دارند و از معادن طلا استخراج یافت می شوند اگر دچار فرسایش شوند فلز با ارزش طلا را آزاد می کنند که بسیار گرانبهاست . حال جالب است این نکته را نیز بدانید که این فلز بعد از آزاد سازی سنگین است که به همین دلیل بیشتر در بستر رودخانه ها ، اقیانوس ها و ... می توان آن ها را پیدا کرد.

 

طلا در چه اشکالی موجود است؟

 

به طور معمول طلای بومی در میان کانی های کوارتز،  سولفید و پیریت و به صورت ذرات میکروسکوپی یافت می شود که به آن ذخایر رگه ای کانسار طلا نیز گفته می شود.همچنین طلا در قطعات بزرگتر که ناگت نامیده می شود تشکیل می شود. البته در اشکالی همچون دانه ای،  پولک مانند، نیز وجود دارد که در کانسارهای آبرفتی به عنوان نهشته های پلاسری شناخته می شوند.ناگت های طلا از طریق شست و شوی سنگ های دارای طلا و هوازدگی یا جوش خوردن و تجمع ذرات ریز عنصر طلا تشکیل می شود.

 

خواص شیمیایی طلا :

فلز طلا از لحاظ شیمیایی فعالیت کمی دارد و با هوا واکنش نمی دهد. در مقابل قویترین محلول های قلیایی پایدار است و برخورد با اسید سلنیک کاملا مقاوم می باشد. فلز طلا می تواند تشکیل ترکیبات آلی فلزی حقیقی بدهد در صورتی که فلز نقره و مس این خاصیت را ندارد.

طلایی که ما میبینیم و در دسترس است طلای تجارتی است و درصد خلوص بالایی دارد و وزن مخصوص آن بر اثر عوامل مختلف تغییر می کند.

طلای صورتی در ترکیب فلز مس با طلا به وجود می آید و طلای سبز در اثر ترکیب طلا و نقره ایجاد می شود که از قیمت و ارزش بالایی برخوردار است. اگر طلا را از طلا فروشی های ارزشمند بخرید آنها به شما ضمانت نامه می دهند  تا شما با خیال راحت خرید خود را انجام دهید.

  

طلا| طلا چیست| ساخت طلا| طراحی طلا| سنگ طلا

 

روش های تشخیص طلا :

 

در طبیعت بسیاری از فلزات و کانی ها ممکن است شباهت زیادی به طلا داشته باشند.  کانی پیریت با فرمول شیمیایی Fes2از جمله کانی هایی می باشد که به دلیل شباهت ظاهری همیشه با طلا اشتباه گرفته می شود.به منظور شناخت طلا و تشخیص آن از سایر مواد ابتدا باید با ویژگی های طلا آشنایی داشته باشیم.  در ادامه به ویژگی های مهم طلا می پردازیم که به تشخیص بهتر آن کمک می کند.

 

جلای ناگت طلا: در واقع طلا دارای جلای فلزی و براق می باشد و ناگت های طلا سطحی درخشان و بدون حالت مات و کدر دارند .

 

رنگ عنصر طلا: عنصر طلای موجود در طبیعت دارای رنگ زرد و طلایی می باشد و به طور معمول با نقره همراه می باشد.  به طوری که اگر مقدار نقره زیادتر باشد رنگ آن نیز به سفیدی متمایل می شود.

 

شکل ظاهری:  شکل بلورین پیریت از مهمترین تفاوت هایی است که آن را با طلا متمایز می کند.  قطعات پیریت به طور معمول به صورت زاویه دار، مکعب مربع، هشت ضلعی و یا پیریتوهدرون (پنج ضلعی دوازده وجهی) یافت می شوند.

اغلب اوقات تکه های طلایی که در رودخانه ها مشاهده می شوند لبه هایی به صورت گرد شده دارند. در موارد بسیار نادری طلا با حالت کریستالی و بسیار شبیه به پیریت مشاهده شده است که در این صورت علاوه بر ارزش بالای آن به دلیل شکل ظاهری زیبا و بلورین قیمت آن نیز افزایش می یابد.

 

خطوط مستقیم: کریستال های طلا بر خلاف عنصر پیریت که دارای خطوط مستقیم و موازی می باشند،  هیچگونه خطوط مستقیمی ندارند.

  

رنگ خاکه: در اثر کشیدن طلا بر روی چینی بدون لعاب رنگ خاکه آن مشخص می شود و اغلب به رنگ طلایی و زرد می باشد. بر خلاف کانی پیریت که دارای رنگ سبز تیره است.  خاکه ی مس نیز مانند رنگ خودش مایل به قرمز می باشد.

  

انعطاف پذیری: تکه های طلا دارای انعطاف بسیار زیادی هستند به طوری که با وارد آمدن فشار  خم می شوند. بر خلاف طلا پیریت در مقابل فشار وارده تا هنگام شکستن مقاومت می کند.

 

برش خوردن: با استفاده از یک جسم تیز می توان ذرات بسیار ریز طلای موجود در طبیعت را برش داد. در حالی که برای کانی پیریت چنین اتفاقی نمی افتد.

 

طلا| طلا چیست| ساخت طلا| طراحی طلا| سنگ طلا

 

روش دیگر شناخت طلا با استفاده از تیزاب و سنگ محک :

 

در ابتدا بزارید برایتان توضیح دهیم که سنگ محک و تیزاب چیست؟ سنگ محک سنگی سیاه رنگ است که از سیلیسیوم و کوارتز تشکیل شده و در هنگام استفاده باید اندازه دمای بدن باشد . در توضیح تیزاب می توان گفت که همان اسید نیتریک خالص است که در عام به آن جوهر شوره گفته می شود.

حال برای آنکه بدانیم یک سنگ دارای فلز طلا می باشد یا خیر آن را چند بار روی سنگ محک می کشند و سپس روی آن تیزاب می کشند. حال یک سری واکنش را شاهد می باشید :

۱. اگر واکنشی رخ نداد یعنی عیار تیزاب با عیار فلز طلا یکی می باشد.

۲. اگر اثر رنگ خطوط روی سنگ کم رنگتر شد به آن معنی است که عیار فلز مربوطه پاین تر از عیار تیزاب است.

۳. اگر اثر خراشیدگی از روی سنگ حذف شد یعنی اصلا طلا نیست و یا مقدار بسیار ناچیزی طلا دارد.

 

حال شما با چند روش تشخیص سنگ طلا آشنا شدید اما باز هم روش های دیگری وجود دارند مثلا می توانید روی فلزی که شک دارید طلا هست یا نه خراشی ایجاد کنید و روی آن تیزاب بزنید و اگر دیدید که فلز طلا تغییری ایجاد نکرد یعنی طلای خالص یا حداقل با عیار بالاست و اگر سیاه شد یعنی درجه ناخالصی آن زیاد است و عیار طلای خیلی پایینی دارد.

اگر شما نتوانستید این سنگ ها را تشخیص دهید نگران نباشید آن را با یک زمین شناس درمیان بگذارید آنها به شما کمک می کنند. برای اطلاع از قیمت طلا و ساخت آن می توانید با ما در کافه سیلور در ارتباط باشید.

 

راه‌های تشخیص سنگ طلا

بعضی از سنگ‌ها و کانی‌هایی که در طبیعت وجود دارند، شباهت زیادی با طلا داشته و ممکن است با این ماده‌ی ارزشمند اشتباه گرفته شوند. برای تشخیص سنگ طلا باید ویژگی‌های آن را بشناسیم. جلای ناگت طلا یکی از مهم‌ترین راهکارها برای تشخیص سنگ طلا است.

طلا جلای براق و فلزی دارد و ناگت‌های موجود در طبیعت مات و کدر نیستند. نکته‌ی دیگری که باید به یاد داشته باشیم رنگ عنصر طلا است. عنصر طلا زرد تا طلایی بوده و در طبیعت معمولاً با فلز نقره ترکیب شده است؛ پس هرچه میزان نقره بیشتر باشد، رنگ طلا به سمت سفیدی می‌رود. یکی از مهم‌ترین ویژگی‌هایی که باید برای تشخیص سنگ و شمش طلا به خاطر بسپاریم شکل ظاهری آن است.

سنگ‌های طلا که در رودخانه‌ها یافت می‌شوند معمولاً لبه‌های گرد داشته و در بعضی موادر نادر، حالت کریستالی دارند؛ اگر چنین سنگی از طلا یافتید، کلاهتان را بالا بیاندازید چون بسیار ارزشمند و گران‌قیمت خواهد بود! کریستال‌های طلا خطوط رشد مستقیمی ندارند و این راه خوبی برای تشخیص سنگ طلا از سنگ‌های مشابه است که عمدتاً خطوط موازی و مستقیم دارند. همچنین ساخت طلا از دیگر مواد مشابه خود سنگین‌تر است چون وزن مخصوص بالایی دارد.

از دیگر راه‌های تشخیص سنگ طلا، رنگ خاکه‌ی طلا است که از طریق کشیدن آن روی چینی بدون لعاب به دست می‌آید. رنگ خاکه‌ی طلا همیشه زرد و طلایی بوده و رنگ خاکه‌ی مس، مسی مایل به قرمز و رنگ خاکه‌ی پیریت سبز است. تکه‌های طلا بسیار انعطاف‌پذیرند و با فشار به راحتی خم می‌شوند.

اما مواد مشابهی مثل پیریت شکننده هستند. همچنین ذرات طلای موجود در طبیعت را می‌توان با اجسام ریز برش داد که برای فلزات مشابه چنین خاصیتی ندارند.

 

راه‌های تشخیص سنگ طلا | طلا | سنگ طلا | پودر طلا | ذوب طلا |

 

آنالیز یا تست با روش ذوب fire assay

 

مرحله آماده سازی:

در روش تشخیص سنگ طلا به روش ذوب ابتدا سنگ مضنون به طلا کاملا پودر می شود و خاک پودر شده طلا با مواد کمک ذوب که معمولا شامل اکسید سرب، کربنات سدیم، بوراکس، سیلیس، نیترات سدیم و … ترکیب می شود. مقدار و میزان کمک ذوبها نسبت به ترکیبات و عناصر موجود در خاک طلا تعیین می شود.

 

مرحله ذوب:

پس از ترکیب مواد با خاک پودر شده کل مواد داخل بوته ذوب طلا ریخته می شود و داخل کوره می رود. پس از ذوب مواد مذاب داخل پاتیل چدنی(ظرف مخروطی شکل) ریخته می شود.

بخش فلزی مواد مذاب که حاوی آلیاژ سرب و فلزات گرانبهاست به دلیل چگالی بالا در کف پاتیل و سرباره که حاوی ناخالصی هاست در قسمت بالا قرار می گیرد.

 

مرحله کوپلاسیون:

قسمت فلزی آلیاژ سرب با فلزات گرانبها با چکش از سرباره جدا می شود. آلیاژ سرب داخل بوته کوپل قرار می گیرد و آن را داخل کوره قرار می دهند و به مقدار حدود 4 برابر طلای مورد انتظار در خاک نقره به مذاب آلیاژ اضافه می کنند.

(البته می توان نقره را به صورت پودری نیز به همراه کمک ذوب با خاک در مرحله قبل مخلوط کرد) پس از حرارت در کوره، سرب به اکسید سرب تبدیل شده و نهایتا آلیاژ نقره و طلا که در برابر اکسید شدن مقاوم هستند باقی می ماند.

 

سنگ طلا کجا یافت می‌شود؟

طلای بومی در میان کانی‌های کوارتز، سولفید و پیریت به صورت ذرات میکروسکوپی یافت می‌شود و به آن ذخایر رگه‌ای کانسار طلا می‌گویند. طلا در قطعات بزرگتر ناگت نام دارد که از طریق شست‌وشوی سنگ‌های دارای طلا و هوازدگی یا جوش خوردن و تجمع ذرات ریز عنصر طلا تشکیل می‌شود.

همچنین طلا در اشکال دانه‌ای و پولک‌مانند هم موجود است. علاوه بر این‌ها عنصر طلا به صورت ترکیب‌شده با عنصر تلوریم و در کانی‌هایی مثل کالاوریت، کرنریت، ناگی‌آزیت، پتزیت و سیوانیت تشکیل می‌شود. گاهی نیز با عنصر مس، سرب و جیوه ترکیب می‌شود.

رگه‌های طلا در اثر رسوب مواد معدنی از مایعات داغی که در شکاف‌های عمیق پوسته‌ی زمین جریان دارد به دست می‌آید. حرارت داخلی زمین، سیالاتی را که در قسمت‌های عمیق پوسته‌ی ‌آن هستند گرم و این مایعات از مابین سنگ‌ها و صخره‌ها عبور کرده و طلا را در خود حمل می‌کنند.

وقتی مایعات خنک شدند یا با دیگر سنگ‌ها واکنش نشان دادند، طلای حل‌شده در میان درزها و شکاف صخره‌ها رسوب می‌کند و به این صورت طلا می‌تواند در هزاران تکه پراکنده شود. برای کشف ذخایر طلا، باید رگه‌هایی از آن استخراج، خرد و فرآوری شود.

بعضی از سنگ‌هایی که در سطح زمین قرار دارند، حاوی رگه‌هایی از طلا هستند و به مرور در اثر فرسایش شناسایی می‌شوند و طلای موجود در آن‌ها به نهرها شسته شده و رسوبات طلای آبرفتی ایجاد می‌کنند.

 

انواع سنگ طلا

طلا در طبیعت اغلب در مقادیر بسیار کم و در ترکیب با سایر سنگ‌ها یافت می‌شود. اگر قصد دارید جوینده‌ی حرفه‌ای طلا باشید، به جای اینکه دنبال طلا بگردید باید سنگ‌ها و ساختارهایی را پیدا کنید که حاوی کانی طلا باشند. حالا طلا در چه سنگ‌هایی یافت می‌شود؟

 

کوارتز

طلا در بیشتر مواقع همراه با کانی کوارتز است. اگر در منطقه‌ی محتمل برای یافت طلا کوارتز پیدا شود، احتمال اینکه طلا نیز در آنجا وجود داشته باشد، بسیار زیاد است. کوارتز به صورت سنگ‌های کوچک در بستر رودخانه‌ها یا به اندازه‌های نسبتاً درشت در درز و شکاف صخره‌ها یافت می‌شود. ظاهر این سنگ‌ها بلورین و معمولاً شفاف با جلای شیشه‌ای است که این امر پیدا کردن آن‌ها را راحت می‌کند.

 

آبرفت‌ها

آبرفت‌ها محل رسوب کانی‌های شسته‌شده و تجمع‌یافته در مسیر جریان آب هستند. با فرسایش سنگ‌های طلا یا کانی‌های حاوی طلا، تکه‌های کوچک طلا در مسیر رودخانه‌ها حرکت می‌کنند و در محل مناسب رسوب می‌کنند. طلا عنصری سنگین‌وزن است پس در بخش زیرین چنین رسوباتی ته‌نشین می‌شود.

 

سنگ‌های آذرین نفوذی

سنگ‌های آذرین نفوذی از طریق ورود جریان ماگما به درز و شکاف‌های بیرونی زمین تشکیل می‌شوند. این سنگ‌ها پایداری بالایی داشته و به سادگی فرسوده نمی‌شوند؛ پس سنگ‌های دربرگیرنده‌ی آن‌ها زودتر فرسایش یافته و این سنگ‌های آذرین پس از فرسایش در جای خود باقی می‌مانند؛ ذرات طلا که در برابر هوازدگی مقاومند، بعد از فرسایش مواد و کانی‌های دیگر مشخص می‌شوند. برای خرید طلا آنلاین به سایت کافه طلا مراجعه کنید.

 

 

 

ثبت نظرات
*