نگاهی به صادرات فیروزه و نقش آن در اقتصاد جهانی

 نگاهی به صادرات فیروزه و نقش آن در اقتصاد جهانی

 

فیروزه یکی از سنگ های قیمتی بسیار ارزشمند و گرانبها در سرتاسر دنیاست که در جواهرات بسیار گران قیمت و زیبا مورد استفاده قرار می گیرد. موضوع بسیار مهمی که وجود دارد، این است که نمی توان از صادرات فیروزه و نقش آن در اقتصاد جهانی چشم پوشی کرد. برای مشاهده و دریافت قیمت بروز طلا روی لینک کلیک نمایید.

 

به صورت کلی سنگ فیروزه از جمله گوهرهای گرانبهایی است که می توان با استفاده از آن، منابع مالی بسیاری را وارد کشور کرد! به خاطر داشته باشید که تنها نفت و گاز و صنایع وابسته به آن نیست که می تواند اقتصاد یک کشور را تغییر دهد، بلکه معادن سنگ های گرانبها، مانند سنگ فیروزه، زمرد، الماس و ... نیز به دلیل ارزش بالایی که دارد، می تواند در اقتصاد تاثیر بسزایی داشته باشد.

 

از آن جا که کشور عزیزمان ایران یکی از مناطق بسیار مهم به لحاظ گوهرهای گران بها نظیر سنگ فیروزه می باشد، می توان با صادرات آن حجم مناسبی از نقدینگی را وارد کشور کرد. شایان ذکر است که به دلیل خواص فیروزه نیشابور و ویژگی های فیزیکی که دارد، یکی از با کیفیت ترین و مهم ترین انواع سنگ فیروزه در جهان است.

 

در این مقاله از وب سایت کافه طلا نیز قصد داریم تا نگاهی به صادرات فیروزه و نقش آن در اقتصاد جهانی بیاندازیم و اطلاعاتی در این خصوص در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. بنابراین برای کسب اطلاعات بیشتر تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

 

 

 نگاهی به صادرات فیروزه و نقش آن در اقتصاد جهانی

 

 

صادرات فیروزه و سودده بودن آن

 

پیش از آن که به بررسی صادرات فیروزه و نقش آن در اقتصاد جهانی بپردازیم، لازم است تا اطلاعاتی در خصوص سودده بودن صادرات فیروزه به خصوص فیروزه ایران در اختیار شما قرار دهیم. به صورت کلی لازم ذکر است که صادرات فیروزه، انتخابی پر سود برای تجارت است. به خصوص فیروزه های کشور عزیزمان ایران که در جهان دارای کیفیت بسیاری می باشند.

 

یکی از مشهورترین انواع فیروزه در جهان، فیروزه نیشابور است که به دلیل ویژگی ها و کیفیت بالای کانی، از ارزش بسیار بالایی برخوردار می باشد. نکته بسیار مهمی که باید بدانید این است که صادرات سنگ فیروزه از ایران به سایر نقاط جهان یک سری چالش های خاص خود را دارد با این حال بازاری سودده و بسیار مناسب بوده و می تواند اقتصاد کشور را تحت الشعاع قرار دهد. برای بررسی و آشنایی با انواع تسبیح فیروزه روی لینک کلیک نمایید.

 

بنا به عبارتی دیگر صادرات فیروزه علی الخصوص فیروزه نیشابور، به دلیل تقاضای بالا، می تواند فرصتی مناسب برای افرادی باشد که به فعالیت و تجارت گوهرها علاقه دارند. از جمله مزیت های صادرات فیروزه و نقش آن در اقتصاد جهانی و اقتصاد کشور عزیزمان ایران، می توان به موارد بسیار مهم زیر اشاره داشت:

 

 

1) بازار گسترده در کل دنیا

 

دلایل سودده بودن صادرات فیروزه بسیار متعدد است و یکی از مهم ترین آن ها بازار گسنرده جهانی این گوهر ناب و گرانبهاست. به صورت کلی بسیاری از کشورهای دنیا مبالغ هنگفتی را از صادرات فیروزه کسب می کنند که تاثیر بسزایی بر روی اقتصاد آن ها داشته است.

از آن جا کشور ایران نیز یکی از مشهورترین و با کیفیت ترین فیروزه ها (فیروزه نیشابوری) را دارد، با صادرات ان می توان به سوددهی بسیار بالایی رسید. نکته حائز اهمیت این است که در کل دنیا، جواهر سازان به این سنگ علاقه بسیاری داشته و از آن برای ساخت جواهرات فیروزه ارزشمند استفاده می کنند. بنابراین با توجه به بازار گسترده ای که فیروزه دارد، نمی توان از صادرات فیروزه و نقش آن در اقتصاد جهانی چشم پوشی کرد.  

 

 

2) برخورداری از ارزش افزوده بسیار بالا

 

یکی دیگر از مزیت های بسیار مهمی که صادرات فیروزه دارد، برخورداری از ارزش افزوده بسیار بالا می باشد. منظور از ارزش افزوده بالا این است که شما با صادرات فیروزه می توانید سود مناسبی را کسب کنید و تجارت این گوهرناب، می تواند در اقتصاد تاثیر بسزایی داشته باشد.

شایان ذکر است که فیروزه ایران یعنی فیروزه نیشابور و حتی فیروزه کرمان، به دلیل شفافیت، رنگ بی نظیر، منحصر به فرد بودن و ویژگی های دیگری که دارد، می تواند با قیمت بالایی به سایر کشورهای جهان فروخته شود. به همین دلیل است که ارزش افزوده بالایی برخوردار خواهد بود.

 

 

صادرات فیروزه و سودده بودن آن

 

 

مهم ‌ترین کشورهای صادر کننده فیروزه در جهان

 

همان گونه که در بخش های قبل نیز اذعان داشته ایم، از صادرات فیروزه و نقش آن در اقتصاد جهانی نمی توان چشم پوشی کرد و سنگ گرانبهای فیروزه، یکی از با ارزش ترین سنگ ها و گوهرها در دنیا محسوب می شود. بسیاری از طراحی جواهرات لوکس در دنیا از دیرباز تا کنون، با سنگ فیروزه ساخته شده است و به همین دلیل صادرات آن در کل جهان رونق دارد. این سنگ قیمتی سال های سال است که مورد توجه انسان ها در سرتاسر دنیا بوده و تاریخچه آن به هزاران سال پیش باز می گردد. برای اطلاعات بیشتر از شناسایی زنده بودن فیروزه روی لینک کلیک نمایید.

 

باید اشاره داشت که این سنگ به رنگ ‌های آبی، سبز و گاهی اوقات سفید یافت می شود و دارای ترکیبات مس، آلومینیوم و فسفر خواهد بود. معادن فیروزه در دنیا یافت می شود و کشورهای خاصی هستند که به عنوان پرچم دار صادرات فیروزه شناخته می شوند. نکته بسیار مهمی که باید درباره سنگ فیروزه بدانید، این است که فیروزه در سنگ های آذرین دیده می شود و نتیجه فعالیت های آتش فشانی است که به مدت سالیان سال در زمین رخ داده است.

 

از سوی دیگر این سنگ گرانبها به غیر از سنگ های آذرین، در سنگ های رسوبی و دگرگونی نیز دیده می شود. بنابراین معادن این سنگ در جهان، بیشتر در مناطقی است که دارای سنگ های آذرین یا رسوبی و دگرگونی می باشد.

 

همچنین در خصوص صادرات فیروزه و نقش آن در اقتصاد جهانی باید اشاره داشت که یک سری از معادن فیروزه در جهان، به عنوان مهم ترین معادن فیروزه شناخته می شوند که به دلیل فیروزه های منحصر به فرد و حجم استخراج خود در دنیا شهرت دارند. از جمله مهم ترین این منابع می توان به موارد زیر اشاره داشت:

 

  • معادن فیروزه در ایران (معادن کرمان و نیشابور)

 

  • معادن فیروزه در کشور چین

 

  • معادن فیروزه در کشور آمریکا

 

  • معادن فیروزه در کشور روسیه

 

  • معادن فیروزه در کشور مصر

 

 

 

نقش ایران در بازار جهانی فیروزه و فرصت ‌های صادراتی

 

همان گونه که می دانید، صادرات فیروزه و نقش آن در اقتصاد جهانی  اندازه ای است که می تواند سود بسیار بالایی را برای صادر کنندگان حاصل کند. کشور ایران نیز دارای معادن و منابع بسیار غنی و با کیفیت از گوهرها و سنگ های بسیار ناب مانند فیروزه می باشد و می توان با صادرات این گوهر تا حد بسیاری اقتصاد خود را تغییر دهد. در واقع ایران نیز به عنوان یکی از مهم ترین معادن فیروزه در جهان شناخته می شود و در کل دنیا فیروزه نیشابور به دلیل کیفیت و شهرتی که دارد، در بسیاری از جواهرات استفاده شده است.

 

با این حال متاسفانه به صادرات فیروزه و نقش آن در اقتصاد و سایر گوهرهای ناب در ایران توجه زیادی نشده است و بر اساس امار فیروزه ایران که با کیفیت ترین فیروزه در جهان است، با قیمت مناسب و بالا به کشورهای دیگر فروخته نمی شود! از سوی دیگر بسیاری از سودجویان در این زمینه فعالیت داشته و گوهرهای ناب کشور عزیزمان را با قیمت های غیر واقعی به سایر کشورها صادر می کنند.

 

یکی از مقاصد صادرات سنگ فیروزه نیشابور ایران کشور اندونزی است. به دلیل قاچاق این گوهر بسیار گرانبها، امروزه نیز قوانینی برای صادرات فیروزه ایران در نظر گرفته شده و  تا حدی اوضاع صادرات این سنگ بهبود یافته است. با این حال کشور ایران فرصت های صادرات بسیاری از تمامی گوهرهای خود از جمله فیروزه اصل را دارد و اگر تاجران بزرگ در این زمینه فعالیت داشته باشند، قطعا سود مناسبی کسب و کرده و البته به لحاظ اقتصادی ایران می تواند تغییرات زیادی داشته باشد. از جمله نکات بسیار مهمی که در این خصوص باید بدانید، به شرح زیر است:

 

  • کشور عزیزمان ایران به دلیل برخورداری از ذخایر بی شمار سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی یکی از ده کشور برتر دنیا در صادرات سنگ های مختلف مانند فیروزه است.

 

  • در ایران بیش از سی و هشت نوع گوهر قیمتی و نیمه قیمتی از جمله گوشواره فیروزه و انواع فیروزه، عقیق، یاقوت، آمیتیست، آندوزیت، دُر، گارنت، کریزکلات، روزکوارتز و ... استخراج می شود.

 

  • سنگ های استخراج شده از ایران می توانند در بخش های مختلف جهانی مانند زیور آلات، صنایع دستی، ساخت ظروف، ساخت مصنوعات با ارزش و ... مورد استفاده قرار گیرد.

 

 

  • سنگ فیروزه نیشابور و سنگ فیروزه کرمان دو مدل از مهم ترین سنگ های استخراجی فیروزه از کشور هستند که در دنیا از ارزش بالایی برخوردار می باشند.

 

 

مهم ‌ترین کشورهای صادر کننده فیروزه در جهان

 

 

 

مقررات بین‌ المللی و تعرفه‌ های صادرات فیروزه

 

به دلیل آن که انگشتر فیروزه و دز کل سنگ فیروزه در کل دنیا به عنوان یکی از گرانبها ترین سنگ ها شناخته می شود، برای صادرات آن یک سری قوانین از سوی سازمان های جهانی در نظر گرفته شده است. از سوی دیگر این سنگ با ارزش بر اساس کیفیت و زیبایی و همچنین ویژگی هایی که دارد، دارای تعرفه های بسیار متعدد است. صادرات فیروزه و نقش آن در اقتصاد جهانی در تعرفه های صادرات این سنگ نیز تاثیر بسزایی داشته است.

 

از سوی دیگر باید اشاره داشت که ایران نیز برای سامان دادن به صادرات سنگ فیروزه، یک سری قوانین خاص را در نظر گرفته است. افرادی که در زمینه صادرات این گوهر فعالیت دارند، باید از قوانین به روز صادرات فیروزه اطلاعات کامل داشته باشند. همچنین یکی از روش های صادرات سنگ های با ارزش مانند فیروزه، عقیق و یاقوت از ایران، صادرات چمدانی می باشد. از جمله قوانین و مقررات صادرات سنگ فیروزه، می توان به موارد زیر اشاره داشت:

 

 

1) میزان مالیات برای صادرات:

اگر صادرات سنگ فیروزه از ایران به صورت چمدانی انجام شود، صادر کننده موظف است که مبلغ 4 درصد از ارزش سنگ را به عنوان مالیات به دولت پرداخت کند.

 

 

2)  مجوزهای لازم

خوشبختانه امروزه برای صادرات سنگ فیروزه، باید مجوزاتی از سوی سازمان زمین شناسی و اکتشافات دریافت شود. این مجوزها تا حدی توانسته است که دست سودجویان را از صادرات این سنگ ها کوتاه کند.

 

 

3) برخورداری از بسته ‌بندی مناسب:

یکی دیگر از قوانین صادرات سنگ فیروزه، این است که باید به درستی بسته بندی شود تا به هنگام حمل، آسیبی نبیند و از ارزش آن ها کاسته نشود. سنگ‌های قیمتی باید به‌درستی بسته‌بندی شوند تا از آسیب‌دیدن آنها در حین حمل و نقل جلوگیری شود.

 

مقررات بین‌ المللی و تعرفه‌ های صادرات فیروزه

 

 

تحلیل روندهای جهانی در تجارت فیروزه

 

بر اساس آمارهای به دست آمده از سازمان های مختلف گوهر شناسی در دنیا و همچنین ایران، می توان اذعان داشت که صادرات سنگ فیروزه، یکی از راهکارهای بسیار مهم و اساسی برای تغییر اقتصاد کشورهاست. به دلیل آن که این گوهر ناب تقریبا به عنوان یک سنگ کمیاب شناخته می شود، به خصوص اگر گردنبند فیروزه و انواع دیگر از کیفیت بالایی برخوردار باشد.

 

بنابراین قیمت این گوهر نیز مانند قیمت طلا روز به روز در حال افزایش است و تجارت در این زمینه، می تواند سود مناسبی را برای تاجران داشته باشد. به همین دلیل است که نمی توان از صادرات فیروزه و نقش آن در اقتصاد جهانی چشم پوشی کرد.

 

 

سخن پایانی:

در این مقاله از وب سایت کافه طلا سعی کردیم تا به بررسی صادرات فیروزه و نقش آن در اقتصاد جهانی بپردازیم و اطلاعاتی را در این خصوص در اختیار شما قرار دهیم. برای دریافت اطلاعات بیشتر و مشاوره با کارشناسان به سایت کافه طلا مراجعه فرمایید.

 

منبع

 

ثبت نظرات
*