عوامل ایجاد کننده حساسیت به زیورآلات و نقره و رفع آن

عوامل ایجاد کننده حساسیت به زیورآلات و نقره و رفع آن

از دیرباز تا کنون بانوان عزیز به استفاده از زیورآلات طلا و نقره علاقه بسیاری داشتند و برای زیبا شدن خود از آن ها استفاده می کردند. بسیاری از شما ممکن است از زیور آلات طلا و نقره به صورت روزانه بهره ببرید و همیشه همراه خود آن ها را داشته باشید.

می توان اشاره داشت که برخی از بانوان عزیز، به انواع زیور آلات طلا، نقره، بدلیجات، تیتانیوم و ... حساسیت نشان می دهند و پوست آن ها دچار آسیب هایی می شود. گاهی این آسیب ها بسیار شدید است به گونه ایی که لکه هایی قرمز همراه با خارش و یا مواردی از این قبیل را از خود بر جای می گذارد.

در کل باید اشاره داشت که حساسیت های پوستی یکی از مهم ترین موارد استفاده نکردن بانوان از انواع زیور آلات طلا و نقره یا حتی بدلیجات می باشد. به همین دلیل در این مقاله از وب سایت کافه طلا به بررسی عوامل ایجاد کننده حساسیت به زیورآلات و نقره و رفع آن می پردازیم. بنابراین برای کسب اطلاعات بیشتر تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

 

حساسیت های پوستی به زیور آلات مختلف:

 

لازم به ذکر می باشد که حساسیت پوستی به زیورآلات یکی از مشکلات رایج برای افرادی است که از زیورآلات و جواهرات استفاده می کنند. حساسیت پوستی به زیورآلات ممکن است به صورت حساسیت پوستی خارش و قرمزی و یا حتی بدون خارش نمود پیدا کند و شاید حتی گاها در منطقه مورد استفاده شده دانه های ریز یا ورم های پوستی دیده شود.

حساسیت پوستی به انگشتر و گوشواره و گردنبند و دستبند از جمله مواردی است که تعداد زیادی از افراد از آن شاکی هستند و نمی توانند از این زیور آلات استفاده نمایند. نکته بسیار مهم آن است که حساسیت به طلا و نقره یا دیگر فلزات معمولا به صورت بثورات پوستی ظاهر می شود.

 

حساسیت پوستی چیست؟

 

همان گونه که می دانید، پوست جزء حساس ترین بخش های بدن می باشد که در صورت عدم مراقبت مناسب از آن به سادگی آسیب پذیر خواهد بود. زمانی که پوست شما در معرض برخی مواد یا شرایط خاص قرار می گیرد واکنش هایی را به صورت حساسیت پوستی از خود نشان می دهد که از آن ها می توان به انواع مختلف زیر اشاره کرد:

 

  • حساسیت پوستی خود را به شکل های مختلفی نشان می دهد از جمله حساسیت پوستی همراه با خارش و قرمزی
  • حساسیت پوستی بدون خارش و گاها زخم های سطحی که هر کدام دارای علت های مختلف و روش درمان متفاوت می باشد.
  • حساسیت های پوستی به صورت اگزما ها که در بسیاری از موارد دردناک هستند
  • خشکی های وسیعی که ممکن است سطح پوست را پوشش دهد و ...

 

شایان به ذکر می باشد که حساسیت های پوستی به صورت کلی به مواردی که در زیر به آن ها اشاره می کنیم، تقسیم بندی می شود:

 

  • حساسیت پوستی آلرژیک:

 

در این نوع از حساسیت ها فرد در اثر تماس با ماده ‌ای که در محیط وجود دارد دچار التهاب می شود، مثلاً کسی که به ساعت، حلقه و یا انواع بدلیجات حساسیت دارد.

 

  • حساسیت پوستی تحریکی:

 

در این نوع از حساسیت پوستی، در اثر تماس زیاد با ماده حساسیت زا ( محرک ) به وجود می ‌آید. مثلاً فرد به دنبال تماس مکرر با مواد شوینده نسبت به آن‌ ها حساسیت پیدا می‌ کند.

 

  • حساسیت های شغلی:

 

لازم به ذکر می باشد، کسانی که با سیمان و مواد ساختمانی و… در تماس هستند، ممکن است دچار حساسیت پوستی شوند.

 

  • حساسیت پوستی خانم‌ های خانه دار:

 

این نوع از حساسیت های پوستی در اثر کار خانه و شست و شو ایجاد می‌ شود. به همین دلیل برای جلوگیری از این نوع حساسیت ها باید از دستکش یا محافظ های مخصوص به هنگام شست و شو استفاده کرد.

 

حساسیت پوستی چیست؟

 

حساسیت های آلرژیک و زیور آلات:

 

همان گونه که در قسمت های گذشته اشاره کردیم، حساسیت های ناشی از زیورآلات و بدلیجات و ساعت و دیگر اکسسوری ها از دسته حساسیت های پوستی آلرژیک محسوب می شود و در واقعا پوست به مواد موجود در آلیاژ دستبند یا انگشتر یا گوشواره و … از خود حساسیت نشان می دهد. از جمله این موارد می توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

  • حساسیت دست به انگشتر
  • حساسیت به دستبند
  • حساسیت گوش ها به گوشواره
  • حساسیت به گردنبند

بسیاری از شما به دنبال رفع این گونه حساسیت ها هستید و خوشبختانه در ادامه به رفع این حساسیت ها خواهیم پرداخت.

 

علائم حساسیت پوستی به زیورآلات و بدلیجات چه می باشد؟

 

باید اشاره داشت، پوست هایی که به انواع زیورآلات و بدلیجات حساسیت نشان می دهند معمولا علائمی از جمله علائم زیر را دارند که باعث ناراحتی آن ها خواهد شد. شما با دیدن این علائم بر روی ناحیه استفاده از زیورآلات می توانید مطمئن شوید که دچار حساسیت به زیورآلات شده اید. به موارد زیر توجه فرمایید:

 

  • خارش
  • قرمزی
  • رطوبت
  • تورم
  • گرمای زیاد در ناحیه استفاده شده از بدلیجات مثل خارش پوست زیر انگشتر یا دستبند و …
  • خشک شدن شدید پوست و گاها تکه تکه شدن آن.
  • ممکن است حالتی مانند سوختگی نیز بر روی پوست ایجاد شود.

 

راه های رفع حساسیت به زیورآلات

 

شیوع حساسیت پوستی به زیور آلات در چه افرادی بیشتر از سایرین است؟

بروز درماتیت تماسی و سایر واکنش های آلرژیک در تمامی سنین و تمامی مردان و زنان دور از انتظار نبوده و نخواهد بود .اما به دلیل این که زنان بیشتر از زیورآلات استفاده می کنند شیوع این عارضه در زنان بیشتر از مردان خواهد بود .

 

علت اصلی حساسیت پوستی به زیورآلات

در صورت استفاده از زیورآلاتی از جنس طلا با عیار بالا (۲۴) خیالتان از بابت خالص بودن جنس زیورآلات مورد استفاده تان راحت بوده و بدانید در ساخت این زیورآلات درجه خلوص بسیار بالا رعایت شده و تمامی وسیله تزیینی مورد نظر شما از طلای خالص بوده و تنها در تهیه آن در حدود یک درصد از فلزات دیگر ممکن است استفاده شده باشد .با توجه به این که طلا فلز بسیار سختی است بنابراین در ساخت زیورآلاتی از جنس طلا با عیار (۱۸) ۷۵ درصد از طلا و ۲۵ درصد فلزات دیگر به کار رفته است که رایج ترین این فلزات نیکل ،مس و نقره می باشند .

بنابراین با فرض محتمل بودن وجود چنین فلزاتی در طلای ۱۸ عیار می بایست در صورت داشتن سابقه حساسیت های پوستی صرفا از زیورآلاتی ساخته شده با طلای ۲۴ عیار ،نقره،پلاتین و یا استیل استفاده نموده و بدین طریق ریسک ابتلا به حساسیت پوستی زیورآلات را کاهش داد .چرا که در صورت داشتن حساسیت سیستم ایمنی شما یون های این فلزات را که در تماس مستقیم با پوست می باشد به عنوان عامل بیگانه تلقی نموده و برای دفاع از بدن شروع به ترشح آنتی بادی ها و ایجاد واکنش های التهابی می نماید .

 

راه های رفع حساسیت به زیورآلات

 

حساسیت های پوستی ممکن است احساس ناخوشایندی را در پوست شما ایجاد کند و همین موضوع باعث شود که شما نتوانید استایل مورد علاقه خود را داشته باشید، یا دستبند و یا انگشتر ازدواج خود را استفاده نمایید. به همین دلیل ما در این مقاله سعی داشته ایم که راه کارهای مناسبی برای رفع حساسیت های پوستی به شما ارائه دهیم و شما با این راه کار ها بتوانید زیور آلات مورد علاقه خود را استفاده نمایید. از جمله راه های بسیار موثر در رفه حساسیت های پوستی به طلا و نقره، می توان به موارد زیر اشاره داشت:

 

  • پوست خود را خشک کنید

 

در هر زمان که قصد داشتید از زیورآلات بدل استفاده کنید حتما تمام مناطق پوست ‌تان را که در تماس با بدلیجات یا زیور آلات قرار می ‌گیرند را کاملا خشک کنید.

 

  • استفاده از مرطوب کننده ها را فراموش نکنید

 

به این نکته مهم توجه فرمایید که قبل از استفاده از هر زیورآلات بدلی منطقه پوستی در تماس با آن زیورآلات را با یک لایه مرطوب‌ کننده محافظ بپوشانید. این لایه محافظ مانع تماس مستقیم بدلیجات با پوست شما می ‌شود بنابراین می تواند از ایجاد حساسیت های پوستی جلوگیری به عمل آورد.

 

  • از زیور آلات نو و تازه استفاده کنید:

 

اگر زیور آلات قدیمی دارید که خیلی دوست‌ شان دارید و می ‌خواهید دوباره از آن ‌ها استفاده کنید آن‌ها را پیش سازنده‌ های این گونه محصولات ببرید و از آن‌ها بخواهید که لایه ‌های محافظ از جنس استیل روی این زیورآلات بکشند. زیورآلات بدلی در گذر زمان لایه محافظ خود را از دست می ‌دهند و این گونه حساسیت‌زایی آن‌ها بیشتر می ‌شود.

حتی اگر به زیورآلات خودتان حساسیت دارید هم نگران نباشید؛ راه‌هایی وجود دارد که مشکل را حل کنید. سعی داشته باشید که زیور آلات یا بدلیجات قدیمی خود را تعویض کنید و بدلیجات نو و تازه را جایگزین آن ها نمایید. این کار باعث می شود که تا حدی حساسیت پوستی شما به زیور آلات کاهش یابد.

 

  • از بدلیجات استیل استفاده نمایید:

 

لازم به ذکر است که اگر لوازم تزئینی غیر طلا و جواهر را دوست دارید می ‌توانید از زیورآلات ساخته شده از استیل یا پلاستیک استفاده نمایید. به یاد داشته باشید که گیره گوشواره و سنجاق گردنبند هم بسیار حساسیت‌ زا هستند و باید مواظب آن‌ها هم باشید. نکته بسیار مهمی که باید بدانید این است که اگر حتی نسبت به گوشواره ‌ها، گردنبند و دستبند استیل، ‌نقره یا پلاستیکی خود واکنش نشان دادید به قفل یا بند این وسایل دقت کنید، ‌اگر از نیکل بود می ‌توانید آن را با استیل یا بند ها و قفل‌ های طلا یا نقره جایگزین کنید.

 

  • هایپوآلرژیک استفاده نمایید:

 

یکی دیگر از نکات بسیار مهمی که باید به آن توجه داشته باشید، این است که برخی کارخانه‌ های معتبر زیورآلاتی تهیه‌ کرده‌اند که روی جعبه آن نوشته‌ شده است Hypo-allergenic به معنای حساسیت زایی کم می باشد. لاز به ذکر است که این محصولات عموما حساسیتی در پوست نخواهند کرد.

 

  • می توانید از لاک ناخن استفاده کنید:

 

شاید برای شما بسیار عجیب باشد و به این فکر کنید که لاک ناخن در این موقع چه فایده ایی دارد؟باید بیان شود که شما می توانید روی قسمت ‌هایی مثل قفل یا گیره گردنبند ها و گوشواره ‌ها را کاملا با لاک ناخن بپوشانید، اگر حتی با این شیوه هم حساسیت شما برطرف نشد بهتر است که بی ‌خیال آن لوازم تزئینی شوید.

 

فلزاتی که باعث ایجاد حساسیت می شوند:

 

فلزاتی که باعث ایجاد حساسیت می شوند:

 

فلزاتی وجود دارند که در صورتی که از آن ها در ساخت زیور آلات و بدلیجات استفاده شود، باعث ایجاد حساسیت پوستی می شوند. از این فلزات می توان به موارد زیر اشاره داشت:

 

  • نیکل

 

باید اشاره کنیم که یکی از پر مصرف ‌ترین و هم چنین آلرژی زاترین فلزات نیکل است. نیکل در بسیاری از محصولات مصرفی ما وجود دارد. انواع زیورآلات مانند، انگشتر، گردنبند، دستبند طلا و نقره و هم چنین سکه، زیپ یا کلید مواردی هستند که مقداری نیکل را در خود پنهان کرده‌ اند و این موضوع یکی از دلایلی می باشد که شما به اکثر بدلیجات یا زیور آلات حساسیت نشان می دهد.

 

لازم به ذکر می باشد که فلز نیکل به دلیل این که دارای یون ‌های آزاد است و به راحتی از سطح فلز جدا می ‌شوند، توانایی بالایی در ایجاد انواع حساسیت دارد. هم چنین امکان واکنش این فلز با پوست بدن و یا فلزات دیگر در این فلز بسیار بالا می باشد. استفاده از محصولاتی که به میزان بیش از استاندارد از نیکل استفاده کردند موجب پیدایش آلرژی می‌ گردد. این اتفاق زمانی شدت خواهد گرفت که شما در تماس مکرر با آب، صابون، مواد شوینده و یا محرک ‌های دیگر باشید.

 

  • کادمیوم

 

کادمیوم یکی دیگر از فلزات موجود در صنعت جواهرات و زیورآلات است. این فلز که برای افزایش میزان جلا و براق شدن جواهرات استفاده می ‌شود، به مقدار زیادی سمی است و مشکلات گسترده ایی را به همراه خواهد شد. کادمیوم به شدت برای طبیعت سمی و برای انسان سرطان‌زا می باشد. اما یکی دیگر از مصارف این فلز در دنیای زیورآلات، افزایش وزن است. به دلایل ذکر شده از فلز کادمیوم در ترکیب با دیگر فلزات استفاده می ‌شود و به شکل خالص مورد استفاده قرار نخواهد گرفت.

 

  • سرب

 

می توان اذعان داشت که یکی دیگر از فلزات سمی که در ساخت زیورآلات از آن استفاده می ‌شود سرب است. سرب در ساخت انواع زیور آلات فلزی و پلاستیکی کاربرد بسیاری دارد. از این فلز بیشتر برای افزایش وزن استفاده می گردد. اصولا در ساخت محصولاتی با کیفیت پایین ‌تر، سرب نقش بسیاری را ایفا خواهد کرد. بیشترین میزان خطر از سوی فلزاتی مانند سرب و کادمیوم برای کودکان می باشد. رایج‌ترین شیوه انتقال این فلزات به بدن کودکان از راه خوردن آن است.

 

درمان دارویی حساسیت به فلزات:

 

باید بدانید که یکی از روش ‌های بسیار مناسب و ایمن برای بر طرف نمودن حساسیت پوستی در بدن، استفاده از دارو است. در کل بیشتر حساسیت ها با دارو های مخصوص بر طرف می شود اما با مصرف و استفاده مجدد مواد حساسیت زا، دوباره سر و کله حساسیت ها پیدا خواهد شد. بنابراین دارو ها یک درمان اساسی و قطعی نمی باشند و بیشتر مقطعی هستند.

پماد درمان حساسیت پوستی و یا انواع قرص و شربت برای این کار وجود دارد. پیشنهاد می‌شود برای استفاده از هر نوع دارو در رفع این مشکل، از نظر مستقیم پزشک سود ببرید. استفاده از دارو بدون نظر پزشک می ‌تواند خطرات بسیاری را برای شما ایجاد کند.

 

درمان دارویی حساسیت به فلزات:

 

نکات بسیار مهم:

 

در زیر به توصیه هایی در رابطه با استفاده از زیور آلات می پردازیم:

 

  • بهتر است استفاده از وسایل زینتی را تا حد ممکن کاهش دهید و استعمال آن را محدود به زمان های خاص و کوتاه کنید و از استعمال مداوم در یک محل بپرهیزید. این موضوع باعث می شود که حساسیت شما به زیور آلات مربوطه بسیار کم تر گردد.
  • لازم به ذکر است که استفاده از زیورآلات مرغوب و پرهیز از بدلیجات و وسایل بی کیفیت، کنار توجه ویژه به بهداشت زیورآلات و جدا کردن آن هنگام شستشو و استحمام روزانه و استفاده نکردن از دستبند های تنگ یا با اشکال نامتعارف می تواند مانع از ایجاد بسیاری از عوارض پوستی و بدنی ناخواسته گردد.
  • حساسیت به مواد سازنده زیورآلات، بسیار شایع می باشد. با شیوع کمتر، عوارض مربوط به محکم بستن دستبند را هم داریم. در حالت عادی علائم اولیه مثل گز گز باعث می شود فرد خودش دستبند را باز کند که این موضوع مانع از تشدید و بروز علائمی مانند سلولیت و عفونت خواهد شد، اما در افرادی که اختلال هوشیاری دارند، در کما هستند، اختلال های ذهنی دارند یا به اختلال های حسی مبتلا هستند ( مثل دیابتی ها ) ممکن است علائم پیشرفته دیده شود. 

 

درماتیت یا التهاب پوستی

 

«درماتیت تماسی» یک واکنش التهابی پوست است که در اثر مواجهه با مواد حساسیت زا (آلرژن) و تحریک کننده (Irritant) ایجاد می‌شود. بسیاری از مردم نسبت به مواد آلرژن واکنشی نشان نمی‌دهند، ولی در تعداد کمی، مواجهه با این مواد منجر به بروز درماتیت یا التهاب پوست می‌شود. موادی از قبیل اسیدها، قلیاها، حلال‌های شیمیایی و صابون‌های قوی و مواد شوینده، معمولاً درماتیت تماسی تحریکی ایجاد می‌کنند.

این مواد قادرند بر روی پوست هر فردی منجر به درماتیت گردند، ولی مواد آلرژن فقط در افراد مستعد ایجاد واکنش می‌نمایند. یکی از شایعترین این واکنش‌های آلرژیک تماسی، درماتیت تماسی آلرژیک به فلزات از جمله بدلیجات می‌باشد. موارد بسیاری دیده شده است که فردی به ساعت خود، دکمه لباس، گوشواره و گیره‌های فلزی لباس که در تماس مستقیم با پوست بدن هستند واکنش نشان می‌دهد.

در واقع این افراد در مواجهه با فلز مقصر که از نظر ژنتیکی به آن حساسند به این صورت واکنش نشان میدهند که ابتدا این فلز یا ماده آلرژن توسط سلول‌های سیستم ایمنی واقع در اپیدرم پوست (قسمت فوقانی پوست که در تماس با محیط خارج است) شناسایی شده سپس از طریق جریان لنف به عقده‌های لنفاوی منطقه‌ای رفته و در آنجا سلول‌های T که جزء مهمی از سیستم ایمنی را تشکیل می‌دهند این ماده آلرژن را ردیابی کرده و در حافظه خود باقی می‌گذارند.

در مواجهه بعدی با فلز یا ماده آلرژن فوق، حافظه ایمنی آنرا به خاطر آورده و نسبت به آن واکنش نشان می‌دهد که عموماً به صورت خارش، قرمزی، تورم، پوسته ریزی و در موارد شدید تاول بروز می‌نماید.

 

 

برای خرید طلا آنلاین به سایت کافه طلا مراجعه کنید.

ثبت نظرات
*